ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ

Χορεύεται από πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας της περιοχής Καβακλί με το όνομα Καστρινός ή Αδριανοπολίτικος, επειδή η Αδριανούπολη λεγότανε Κάστρο. Στο Μοναστήρι λέγεται Κουκωνίτικος, επειδή ήταν ήρεμος, ήσυχος χορός και ταίριαζε περισσότερο στη γυναικεία ιδιοσυγκρασία.

ΜΠΑΪΝΤΟΥΣΚΑ

Από τους δημοφιλέστερους χορούς της Θράκης. Χορεύεται τόσο από Καβακλιώτες πρόσφυγες όσο και από Ανατολικοθρακιώτες
Με διαφορές τόσο στα βήματα όσο και στις κινήσεις των χεριών. Κατά μία εκδοχή η ονομασία του χορού οφείλεται στη σύνθετη λέξη «Μπάι και Ντούσκο» που σημαίνει αριστερά και ίσια, ενώ άλλη εκδοχή στην τουρκική λέξη «Παιτάκ» που σημαίνει άνθρωπος που κουτσαίνει, γι αυτό ο χορός εκφωνείται πολλές φορές και σαν Κουτσός.

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ

Πασχαλιάτικος μικτός χορός με αργό και γρήγορο ρυθμό, λέγεται και χορός του δρόμου και το όνομά του προέρχεται από το βουνό Μπογδάνο της Ανατολικής Ρωμυλίας.

ΝΤΙΟΥΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΣΕΣΤΟΣ

ΠΟΔΑΡΑΚΙ

Κυκλικός χορός προσφύγων Ανατολικορωμυλιωτών που συναντάται και με τις ονομασίες Καριώτικος λόγω καταγωγής.

ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ

Μικτός κυκλικός χορός Καβακλιωτών προσφύγων που συνήθως αποτελεί συνέχεια του χορού Στο Ένα.

ΣΥΓΚΑΘΙΣΤΟΣ - ΜΑΝΤΗΛΑΤΟΣ

Χορός της περιοχής Καβακλί Ανατολικής Ρωμυλίας και είναι κυρίως χορός του γάμου. Χορεύεται ελευθερα στο δρόμο όταν γίνονται οι διάφορες μετακινήσεις από το σπιτι του κουμπάρου στα σπίτια της νύφης και του γαμπρού. Χορεύεται ζευγαρωτά είτε ανάμεσα σε γυναίκες είτε σε αντρες, είτε μικτά. Στη Θράκη γενικά χυναντιέται και με το όνομα Μαντηλάτος,επειδή οι χορευτές κρατούν μαντήλια,προφανώς δώρα που προσφέρει η νύφη στους καλεσμένους του γάμου.

ΤΡΟΥΡΩ

Ανατολικορουμελιώτικος χορός που χορευόταν τόσο στο Καβακλί όσο και στις περιοχές Αγαθούπολης και Σωζόπολης της Βόρειας θράκης.Απαιτεί ιδιαίτερη επιδεξιότητα και τέχνη,οι κινήσεις του γίνονται όλες τριγύρω από όπου προέρχεται και η ονομασία του και πολλές φορές ο κύκλος του χορού κλείνει τελείως με λαβή του πρώτου με τον τελευταίο χορευτή.